Düşmanın Sardığı Kaleye Sultan Nasıl Yardıma Koştu?

Yıldırım Beyazıt
Macar Kralı Sigismund'un liderliğinde büyük bir birlik oluşturuldu. Bu birliğe Avrupa devletlerinin hemen hemen hepsi katılmıştı. 130 bin kişilik bir ordu ile Bulgaristan'a girdiler ve Doğan Bey tarafından korunan Niğbolu Kalesi'ni kuşattılar.

Bunun sonucunda haber alan Yıldırım Beyazid hemen yardıma koştu. Kalenin etrafı düşmanlar tarafından tamamen ele geçirildiği için herkes merak içindeydi. Her ne olursa olsun içeriden bir haber alınmalı ve ona göre hareket edilmeliydi. 

Bunun sonucunda Yıldırım Beyazid bu görevi kendisi üstlendi ve gecenin karanlığından da faydalanarak atını sürdü. Niğbolu Kalesi'nin çevresinde içki içmekten sarhoş olmuş Haçlı askerlerinin arasından geçerek kale duvarının yanına kadar geldi ve yüksek bir sesle bağırdı; ''Bre Doğan! Bre Doğan!...''

Doğan bey birden irkildi ama yanılmıyordu bu ses bizzat Yıldırım Beyazid'a aitti. Heyecan ve sevinç içinde yanıt verdi; ''Buyur saadetli hünkarım''. Bundan sonra aralarında şöyle bir konuşma geçti;

+ Bre Doğan, halin nicedir? -Halimiz gördüğün gibi Sultanım. Elimiz geleni yapar, kaleyi düşmana vermeyiz.'' +Hele dayanın. İşte biz dahi geldik.

Yıldırım Beyazid geldiği gibi geri dönerken artık kaledekilerin morali düzelmiş, keyifleri yerine gelmişti. Ertesi gün Türk Ordusu, Niğbolu önlerinde dünyanın en büyük zaferlerinden birini daha kazandı.

0 Yorum "Düşmanın Sardığı Kaleye Sultan Nasıl Yardıma Koştu?"

Yorum Gönder

Yayın Üstü Sponsor Reklam

Yayın Ortası Sponsor Reklam

Yayın Ortası Sponsor Reklam 2

Yayın Altı Sponsor Reklam